Kasım’da Albert Long Hall’da Gençler ve Ustalar Birarada

Albert Long Hall Konserleri Kasım ayında da dopdolu içeriğiyle klasik müzikseverleri ve seçkin sanatçıları ağırlamaya devam ediyor. Dünyanın en usta piyanistlerinden Elena Bashkirova Albert Long Hall’a ilk kez konuk olacak.
Elena Bashkirova

David Bahon
Romuald Grimbert-Barré
Alican Süner

Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Klasik Konserleri’nin Kasım 2015 programı, Hades Kuartetinin “Dört Genç Dört Coşku” konseriyle başlayacak. Romuald Grimbert-Barré, David Bahon, Guillaume Leroy ve Nil Kocamangil’den oluşan Hades Kuarteti, 2013 yılında kuruldu. Modern müzikten barok tarzına kadar geniş bir repertuara sahip olan dörtlü, 04 Kasım 2015, Çarşamba akşamı Beethoven, Schubert ve debussy’nin yanısıra Fazıl Say’ın “Divorce” adlı yapıtını da sunacak.

11 Kasım’da yurt dışındaki önemli dinletilere imza atmış sanatçılarımız, Selin Gürol, Alican Süner ve Kemal Cem Yılmaz klasik müzikseverlere yirminci yüzyıla doğru bir yolculuk sunacaklar.

Albert Long Hall, 18 Kasım akşamı Frankfurter Allgemeine Zeitung'un "bir piyanist olarak etkileyici bir rol model" olarak tanımladığı ünlü piyanist Elena Bashkirova’yı ilk kez ağırlıyor. Repertuarında, klasik ve romantik dönemin yanı sıra 20. yüzyıl müziğine de yer veren Elena Bashkirova, Hamburg Filarmoni, NDR Senfoni Orkestrası, Orchestre de Paris, Salzburg Mozarteum Orkestrası, İspanyol Ulusal Orkestrası ve Chicago Senfoni Orkestrası gibi pek çok ünlü toplulukla çaldı.

 Albert Long Hall Kasım programı, 25 Kasım’daki Patrizia Ricci ve Giulia Biagetti ikilisinin flüt-org dinletisiyle son buluyor.

Bilgi için:
Klasik Müzik Koordinatörlüğü
klasikmuzik@boun.edu.tr/ 0212 359 66 48
www.klasikmuzik.boun.edu.tr

Bilet için:
www.bilet360.com
www.klasikmuzik.boun.edu.tr

  • David Bahon
  • Romuald Grimbert-Barré
  • Alican Süner