Müzisyen mezunlar aday öğrencilere Boğaziçi deneyimini anlattı

Boğaziçi Üniversitesi alanında başarılı mezunlarını aday öğrencilerle buluşturuyor. Tanıtım Günleri kapsamında 14 Temmuz Cuma günü kariyerinde müziği seçen 2001 yılı Felsefe ve Psikoloji Bölümlerinden çift anadal yaparak mezun olan başarılı sanatçı Harun Tekin ile 2011 yılında Boğaziçi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümünden mezun olan Nil İpek, Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Murat Gülsoy’un moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirdi.

1996 yılında Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü’ne başladığını söyleyen Harun Tekin, daha sonra Psikoloji ile çift anadal yaptığını ve Boğaziçi Üniversitesi’nin Avrupa standartlarında bir eğitim kültürüne sahip olduğunu belirtti. Okula başladığında iyi bir arkadaş grubu edindiğini söyleyen Tekin, üç kişi olduklarını ve kendilerine “üç Türk epistemologu” lakabını taktıklarını ifade etti. O arkadaş grubuyla birlikte okulun her yerinde Felsefe konuştuklarını da söyleyen Tekin, okulda edinilen dostlukların kişinin geleceğinde önemli etkiler bıraktığını kendi tecrübelerine dayanarak aktardı.

Harun Tekin ayrıca bir üniversitenin sadece derslerden ya da dersliklerden meydana gelmediğini yaşam alanlarının da çok önemli olduğunu söyledi. Manzarası, mimarisi ve meydanı ile Boğaziçi’nin çok güzel bir yaşam alanı olduğunu belirtti ve Boğaziçi’nde okurken derslere girmedikleri zamanlarda bile kampüse geldiklerini ifade etti.

Müzisyen Nil İpek ise, okula girer girmez Müzik Kulübü’ne üye olduğunu ve Taş Oda’nın imkanları sayesinde Boğaziçi’nde müzikle daha profesyonel olarak ilgilenebildiğini de belirtti. Dersler dışında gün içerisinde sürekli olarak bir şeyler düşünerek ve planlar yaparak günlerini geçirdiklerini de anlatan İpek, hala daha Müzik Kulübü’nden arkadaşlarıyla çalıştığını ifade etti.

Prof. Dr. Murat Gülsoy’un adayların üniversite ve bölüm seçimi yaparken nelere dikkat etmeleri gerektiğine dair sorusuna Tekin, üniversitelerin meslek edinme yeri olmadığını söyleyerek cevap verdi. Üniversitede meslek dışında hayata dair bir eğitim alındığını ve kişilerin bilgi seviyelerinin arttığını ifade eden Tekin, Boğaziçi’nin de meslek dışında hayatın her alanında alınabilecek en iyi eğitimi verdiğini sözlerine ekledi.

Nil İpek ayrıca Boğaziçi’nin çok başarılı hocalara sahip olduğunu belirtirken bunun öğrencileri derslerde geliştirdiğini söyledi. Ancak Boğaziçi’nde okurken ders dışı aktivitelere katılmanın da öneminin altını çizerken kişilerin resim, müzik, heykel gibi alanlarda kendilerini geliştirebileceği imkanların Boğaziçi’nden mevcut olduğunu da sözlerine ekledi.

Haber: Talat Karataş/Kurumsal İletişim Ofisi