Sosyal bilimler araştırması dalında gururlandıran ödül

Bu yıl 77’ncisi düzenlenen Yunus Nadi Ödülleri kapsamında, Sosyal Bilimler Araştırması dalındaki birincilik ödülü, Boğaziçi Üniversitesi emekli öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mustafa Aktar’ın "Rasathane ile Bilimde Yüz Elli Yıl" adlı kitabına verildi.

Prof. Dr. Mustafa Aktar bu kitabında, yüz elli yılı aşkın bir geçmişi ile ülkemizin en eski bilim kuruluşlarından birisi olan Kandilli Rasathanesinin tarihini ele alıyor. Boğaziçi Üniversitesi’ne bağlanmasından sonra bir enstitüye dönüşen bu kurumda uzun yıllar öğretim üyesi olarak bulunan Prof. Dr. Mustafa Aktar, araştırmasında kurum içinden ve dışından çok sayıda arşiv belgesini incelemiş ve yakın döneme ilişkin konularda ise emekli rasatçıların sözlü aktarımlardan da yararlanmıştır.  Çalışma bilim tarihimiz açısından da önemli bir kaynak niteliğini taşımaktadır. Prof. Dr. Mustafa Aktar, Rasathanenin kurulduğu günden, Boğaziçi Üniversitesine bağlanma sürecine kadar olan dönemi titizlikle ele aldığı kitabıyla “77. Yunus Nadi Ödülü”  çerçevesinde "Sosyal Bilimler Araştırması" dalında ödüle layık görülerek Boğaziçi Üniversitesi’ne bir gururu daha yaşattı.

Prof. Dr. Mustafa Aktar hocamızı ödülü için tebrik eder,  Üniversitemize emeklerinden dolayı kendisine teşekkür ederiz.