AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Berger’dan Boğaziçi Üniversitesi’ne ziyaret

Avrupa Birliği’nin Türkiye Delegasyonu Başkanı, Büyükelçi Christian Berger, 9 Mart 2017 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi- TÜSİAD Dış Politika Forumu tarafından düzenlenen ‘’AB-Türkiye İlişkileri’’ konulu konferansın konuğu oldu.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan tarafından karşılanan Büyükelçi Berger’in kampüs ziyaretine Boğaziçi Üniversitesi- TÜSİAD Dış Politika Forumu Direktörü Prof. Dr. Hakan Yılmaz, Yrd. Doç. Dr. Gün Kut, TÜSİAD Başkan Yardımcısı Simone Kaslowski ve TÜSİAD Genel Sekreteri Bahadır Kaleağası eşlik etti.

Büyükelçi Berger, ziyaretin ardından Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ‘’AB-Türkiye İlişkileri’’ konulu konferansta Türkiye ve Avrupa Birliği ilişkilerinin köklü geçmişine değinerek hali hazırda ilişkilerin özellikle operasyonel seviyede ve geniş bir perspektifte ilerlemekte olduğuna değindi.

Büyükelçi, AB ve Türkiye gündemine dair çeşitli güncel başlıklara değindiği konuşmasında Türkiye’deki mültecilere yapılan AB yardımından da söz etti. Berger, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, BMMYK ortaklığında ve Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu finansmanıyla 2019 yılına dek devam etmesi planlanan "Suriye Mülteci Krizinin Etkilerini Hafifletmek için Türkiye'deki Ulusal Kurumların Desteklenmesi" projesi kapsamında 40 milyon Euro tutarında desteğin verildiğini belirtti. Berger ayrıca, vize serbestisi, Gümrük Birliği gibi Türkiye ile Avrupa Birliği arasında teknik anlamda yürümekte olan konu başlıklarında da ilgili süreçlerin devam ettiğini ifade etti.

Haber ve Fotoğraflar: Kurumsal İletişim Ofisi