Boğaziçi Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Hasan Fehmi Topal görevine başladı

Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Dr. Hasan Fehmi Topal, genel sekreterlik görevine başladı. Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden 2012 yılında mezun olan Topal, yüksek lisansını Yıldız Teknik Üniversitesi’nde tamamladı.

Doktora derecesini 2021 yılında İngiltere’de bulunan Birmingham Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Programı'ndan Sürdürülebilir Çevre alanında aldı.

Sürdürülebilir çevre ve akıllı şehirler alanlarında akademik çalışmalarını sürdüren Dr. Topal üniversitedeki yeni görevine dair yaptığı açıklamada, “Mezun olduğum üniversitemize hizmet edebilmek benim için büyük bir gurur. Üniversitemizin eğitim-öğretim altyapısını sürekli geliştirmek ve idari yapısını bu odak etrafında güçlendirmek yönetim olarak en temel hedefimiz. Boğaziçi’nin uluslararası anlamda sahip olduğu müstesna konum hepimize büyük bir sorumluluk yüklüyor. Bu sorumluluğun hakkını vermek için bütün akademik ve idari kadronun işbirliği içerisinde çalışacağına inanıyor, rektör hocamızın önderliğinde üniversitemizi geleceğe taşımayı hedefliyoruz” dedi.

Evli ve 3 çocuk babası olan Topal, iyi derecede İngilizce ve Arapça biliyor.