Boğaziçi Üniversitesi Hukuk Fakültesi büyümeye devam ediyor

Boğaziçi Üniversitesi Hukuk Fakültesi, dünyanın önde gelen üniversitelerinde eğitim almış başarılı bilim insanlarıyla büyümeye devam ediyor. Son olarak, alanlarında çalışmaları ile öne çıkan üç yeni akademisyen daha Boğaziçi Üniversitesine katıldı.

Doç. Dr. Ali Emrah Bozbayındır

Ceza hukuku, ceza muhakemesi hukuku ve uluslararası ceza hukuku alanlarında uzmanlaşan Doç. Dr. Bozbayındır, lisans eğitimini Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde; yüksek lisans ve doktora derecelerini ise ceza hukuku alanında Köln Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladı.

Türkiye'nin sayılı uluslararası ceza hukuku uzmanları arasından yer alan Doç. Dr. Bozbayındır, daha önce Max-Planck Karşılaştırmalı Ceza Hukuku Enstitüsü ile Cambridge Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde araştırmacı olarak çalışmalarını sürdürdü. Son olarak İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde dekan yardımcısı olarak görev yaptı.

Doç. Dr. Ali Emrah Bozbayındır, 2022 yılında Alexander von Humboldt Vakfı tarafından üstün bilimsel vasıflara sahip akademisyenlere verilen tecrübeli bilim insanları bursu ödülüne layık görülmüştür.

Dr. Beril Taşkın Kapusuzoğlu

İdare hukuku ve regülasyon hukuku alanlarında uzmanlaşan Beril Taşkın-Kapusuzoğlu, lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde; doktorasını ise bağımsız idari otoriteler konusundaki çalışmasıyla Dr. Paul Scott ve Prof Dr. Ruth E. Dukes danışmanlığında Glasgow Üniversitesi'nde tamamladı.

Dr. Taşkın-Kapusuzoğlu, lisans eğitimi sırasında Erasmus programı çerçevesinde Almanya Regensburg Üniversitesi'nde iki dönem geçirdi. Ayrıca, Avrupa Hukuk Öğrencileri Derneği (ELSA)’nın Ankara Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Türkiye Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yaptı.

Dr. Taşkın-Kapusuzoğlu, bu dönem Boğaziçi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Hukuk Metodolojisi (Legal Methodology) dersini veriyor.

Dr. Hasan Basri Bülbül

Uluslararası hukuk, göç hukuku, mülteci hukuku ve insan hakları hukuku alanlarında çalışmalarını sürdüren Dr. Bülbül, lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde, yüksek lisans ve doktora eğitimini King's College London’da tamamladı.

Doktora derecesini Prof. Satvinder Juss'un danışmanlığında "Mülteci Koruması Bağlamında Sorumluluk Paylaşımı: Mülteci Akınlarına Sebep Olan Yabancı Devletlerin Rolü Uluslararası Hukukta Nasıl Ele Alınabilir? Bir Öneri" başlıklı teziyle alan Dr. Bülbül, aynı zamanda Londra Üniversitesi İleri Araştırmalar Okulu’nun bir alt kuruluşu olan Mülteci Hukuku Girişimi’nin üyesidir.

Dr. Bülbül, Boğaziçi Üniversitesi Hukuk Fakültesinde önümüzdeki dönem Uluslararası Hukuk ve İnsan Hakları Hukuku derslerini verecek ve bu dersler başta Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü öğrencileri olmak üzere bütün öğrencilerimize açık olacak.