Boğaziçi Üniversitesi Ödülleri törenle verildi

2017 Boğaziçi Üniversitesi Ödülleri 25 Nisan 2018 tarihinde Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törenle sahiplerine takdim edildi.

Şaron Çatak
Cem Yalçın Yıldırım
Emine Adadan
Kim Fortuny

Boğaziçi Üniversitesi Ödülleri, Boğaziçi Üniversitesi Onur Ödülü, Boğaziçi Üniversitesi Aptullah Kuran Üstün Hizmet Ödülü ve BÜVAK Araştırmada Üstün Başarı Ödülü olmak üzere üç ayrı kategoride verildi. Tören öncesinde Boğaziçi Quartet mini bir dinleti sundu.

Boğaziçi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Tekcan’ın açılış konuşmasını yaptığı törende Boğaziçi Üniversitesi Onur Ödülü, ‘’Hocaların Hocası’’ Prof. Dr. Nermin Abadan Unat’a, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan tarafından sunuldu.

Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü’nün önerisiyle verilmekte olan Boğaziçi Üniversitesi Aptullah Kuran Üstün Hizmet Ödülü ise, Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi ve Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Politika Forumu merkezinin kurucu başkanlarından Prof. Dr. Ayşe Buğra’ya takdim edildi.

Temel Bilimler ve Mühendislik alanında verilmek olan BÜVAK Araştırmada Üstün Başarı Ödülleri ise  Kıdemli öğretim üyesi kategorisinde Boğaziçi Üniversitesi Matematik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Cem Yalçın Yıldırım’a ve Genç öğretim üyesi kategorisinde ise Kimya Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr.Şaron Çatak’a sunuldu.

Sosyal ve Beşeri Bilimler alanında verilmekte olan BÜVAK Araştırmada Üstün Başarı Ödülleri Kıdemli öğretim üyesi kategorisinde Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Kim Luana Fortuny’ye; Genç öğretim üyesi kategorisinde ise Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Emine Adadan’a takdim edildi.

BÜVAK Araştırmada Üstün Başarı Ödülleri

DOÇ. DR. ŞARON ÇATAK

1997 yılında lisansını ve 1999 yılında ise yüksek lisansını Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü’nde tamamladı. 2008 yılında Teorik Kimya Kimyasal Enformatik üzerine ortak doktora derecesini Lorraine Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi’nden aldı. 1999-2002 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi ve University of California, Los Angeles (UCLA)’da araştırma görevlisi olarak çalıştı. Sonrasında çalışmalarını 2008-2009 yılları arasında UCLA Kimya ve Biyokimya bölümlerinde, 2009-2012 yılları arasında ise Ghent Üniversitesi’nde sürdürdü. 2016 yılında Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışmaya başlayan Çatak, aynı zamanda 2014 yılından bu yana Ghent Üniversitesi’nde çalışmalarını misafir öğretim üyesi olarak sürdürüyor.

Araştırma Alanları: Hesapsal kimya ve molekül modelleme

PROF. DR. CEM YALÇIN YILDIRIM

1982 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. 1990 yılında University of Toronto Matematik Bölümü’nden doktora derecesini aldı ve aynı yıl Bilkent Üniversitesi Matematik Bölümü’nde görevine başladı. 1993 yılında T.C. Üniversitelerarası Kurulu’nda doçent olarak görev aldı. 2002 yılından bu yana Boğaziçi Üniversitesi’nde görev yapmakta olan Yıldırım 2003 yılında Profesör oldu.

Araştırma Alanları: Analitik sayı teorisi ve klasik analiz

DOÇ. DR. EMİNE ADADAN

1995 yılında Marmara Üniversitesi Kimya bölümünde lisans eğitimini tamamladıktan sonra, the Ohio State University’den 2002 yılında yüksek lisans ve 2006 yılında doktora derecesini aldı.

Doktora tezinde, kimyada çoklu gösterimlerin lise öğrencilerinin maddenin tanecikli yapısını anlamalarındaki etkinliği üzerine çalıştı. 2007’den bu yana Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmalarına devam ediyor.

Araştırma Alanları: Fen eğitiminde öğrencilerin kavramsal anlamaları, kavram yanılgıları, kimyada çoklu gösterimler ve fen bilgisi/kimya öğretmeni eğitimi.

DOÇ. DR. KIM LUANA FORTUNY

1988 yılında Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü’nde lisans derecesi aldıktan sonra 1993 yılında Portland State University’den doktora derecesini aldı.

2002-2003 akademik yılında Boğaziçi Üniversitesi’nde okutman olarak göreve başladı. 2014 yılından bu yana Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışmaya devam eden Fortuny, ‘Elizabeth Bishop: The Art of Travel’, ‘American Writers in Istanbul: Melville, Twain, Hemingway, Dos Passos, Bowles, Algren, Baldwin, Settle’ ve ‘Animals and the Environment in Turkish Culture: Ecocriticism and Transnational Literature’ kitaplarının yazarıdır.

Araştırma Alanları: Modern ve çağdaş şiir, gezi edebiyatı, yaratıcı incelemeler


Haber: Kurumsal İletişim Ofisi

Fotoğraflar: Kenan Özcan

  • Şaron Çatak
  • Cem Yalçın Yıldırım
  • Emine Adadan
  • Kim Fortuny