Öğretim üyemiz Dr. Alper Yağcı’ya TÜBA Üstün Başarı Ödülü

Türkiye Bilimler Akademisi tarafından verilen Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülüne 2022 yılında sosyal bilimler alanında Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Dr. Alper Yağcı layık görüldü.

2001’den bu yana her yıl doğa, mühendislik, sağlık bilimleri ve sosyal bilimler alanlarında verilen ödül Türkiye’de nitelikli proje ve yayınları ödüllendirmek ve genç araştırmacıların bilimsel çalışmalarını teşvik etmek amacını taşıyor.

28 Aralık 2022 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen törenle ödülünü alan Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Alper Yağcı’ya tebriklerimizi sunarız.

Dr. Alper Yağcı kimdir?

Dr. Öğr. Üyesi Alper Yağcı, 29 Eylül 1985’te Ankara’da doğdu. Lisans derecesini 2007’de Siyaset Bilimi & Uluslararası İlişkiler ve Tarih alanlarında (çift anadal), yüksek lisans derecesini 2009’da Siyaset Bilimi & Uluslararası İlişkiler alanında Boğaziçi Üniversitesi’nden aldı. Siyaset bilimi alanındaki doktora eğitimini 2016’da University of Massachusetts Amherst’te (ABD) tamamladı. Yüksek lisans ve doktora çalışmaları için TÜBİTAK, ABD Ulusal Bilim Vakfı (NSF), Mellon-ACLS gibi kurumlardan burslar aldı. WZB Berlin’de (Almanya) misafir doktora öğrencisi olarak; Arjantin, Brezilya ve Meksika’da uzun süreli saha çalışmaları için bulundu. 2016-19 yıllarında Özyeğin Üniversitesi’nde çalışan Dr. Alper Yağcı, 2019’dan beri Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde öğretim üyesidir.

Dr. Alper Yağcı’nın çalışmaları siyasal iktisat, siyasal kurumlar ve siyasal davranış alanlarına yoğunlaşıyor.