Prof. Dr. Özener’e Türkiye Ulusal Jeodezi-Jeofizik Birliği Ödülü

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Türkiye Ulusal Jeodezi-Jeofizik Birliği, Türkiye Ulusal Jeodezi Komisyonu 2015 yılı Bilim Ödülü'nü kazandı.

Prof. Dr. Özener bu ödüle araştırmalarının jeodezi biliminin gelişmesi ve farklı disiplinlerle ilişkisinin güçlenmesine katkıları ile yürütmüş olduğu ulusal ve uluslararası görevlerle ülkemizde yapılan çalışmaların tanıtımına somut katkıları dolayısıyla layık görüldü

 

1988 yılında, İstanbul Teknik Üniversitesi, İnşaat Fakültesi, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra 1992 ve 2000 yıllarında Boğaziçi Üniversitesi Jeodezi Anabilim Dalı’nda yüksek lisans ve doktora çalışmalarını tamamlayan Özener, akademik kariyerine 1989 yılında Araştırma Görevlisi olarak Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nde başladı.

Özener, 2005-2007 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, Jeodezi Anabilim Dalı Başkanlığını sürdürdü, KRDAE-Jeodezi Anabilim Dalı ve Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde görev yaptı.

Akademik hayatına 2007-2009 yılları arasında İstanbul Teknik Üniversitesi Geomatik Mühendisliği Bölümü’nde devam ettikten sonra, 2009 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nde Profesör ünvanı ile tekrar göreve başladı.

2010-2015 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı ve Jeodezi Anabilim Dalı Başkanı olarak çalışmalarını sürdüren Prof. Dr. Özener, Mayıs 2015’ten bu yana Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nün Müdürü olarak görev yapıyor.

Türkiye Ulusal Jeodezi-Jeofizik Birliği Hakkında:

Türkiye Ulusal Jeodezi-Jeofizik Birliği, ülkemizde jeodezi-jeofizik alanındaki araştırma, inceleme ve çalışmaları teşvik etmek, geliştirilmesi için önlemler almak ve tavsiyelerde bulunmak, uluslararası bilimsel kuruluşların faaliyetlerine katılımı sağlamak gibi hedeflerle yurtiçi ve yurtdışı benzeri kuruluşlar ile işbirliği ve koordinasyon esaslarını belirlemeyi amaçlayan, bilimsel bir kuruluştur.