Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Boğaziçi Üniversitesi ev sahipliğinde bir araya geldi

Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Boğaziçi Üniversitesi'nde bir araya geldi. ÜAK Yönetim Kurulu üyeleri arasından yer alan Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci’nin ev sahipliği yaptığı toplantıda 2023-2024 akademi dönemi öncesi yükseköğretimde güncel gelişmeler ele alındı.
Serkan Karakoyun

Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) üyeleri, 2023-2024 akademi dönemine yönelik olarak öne çıkan faaliyetleri değerlendirmek için Boğaziçi Üniversitesi ev sahipliğinde buluştu. Ağustosun başında 42’inci Dönem ÜAK Başkanı seçilen Prof. Dr. Veysel Eren başkanlığında yapılan toplantı, Boğaziçi Üniversitesi Nafi Baba Binası’nda gerçekleşti. 

2022’de ÜAK Yönetim Kurulu üyesi seçilen Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, yükseköğretimin eğitim standartlarının daha da iyileştirilmesi için ÜAK’ın çok önemli bir yerde durduğunu söyledi. Rektör Prof. Dr. İnci, Türkiye’de bu yöndeki faaliyetlere katkı sağlama imkânı bulduğu için ayrıca memnun olduğuna da ifade etti.

Toplantıya Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü ve ÜAK 42’nci Dönem Başkanı Prof. Dr. Veysel Eren, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Prof. Dr. Erhan Özden, Burdur Mehmet Akif Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Elazığ Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sinanoğlu, İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt ile Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu katıldı. 

ÜAK, yükseköğretim kurumları arasında koordinasyonun sağlanması, öğretim üyesi ihtiyacını karşılamak için tedbirler alınması, üniversiteleri ilgilendiren kanun ve yönetmeliklerin hazırlaması gibi alanlarda görev alıyor. ÜAK Yönetim Kurulu’nda fen-mühendislik, sağlık ve sosyal bilimler alanlarından üçer, güzel sanatlardan ise bir üye bulunuyor.

ÜAK ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız.