İstanbul Valisi Davut Gül'den KRDAE'ye ziyaret

İstanbul Valisi Davut Gül, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nü (KRDAE) ziyaret ederek enstitünün yetki ve araştırma alanlarına giren çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
Osman Yalçın

Osman Yalçın

İstanbul Valisi Davut Gül, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nü (KRDAE) ziyaret ederek enstitünün deprem mühendisliği, jeodezi ve jeofizik alanlarındaki lisansüstü programları ile ulusal ve uluslararası araştırmaları hakkında bilgi aldı. Bununla birlikte Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi (BDTİM), Belbaşı Nükleer Denemeleri İzleme Merkezi, İznik Deprem Zararlarını Azaltma Merkezi; Astronomi, Meteoroloji, Jeomanyetizma ile Afete Hazırlık laboratuvarlarının faaliyetleri de Vali Gül'e sunumlarla tanıtıldı.

Vali Gül'e Boğaziçi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürkan Selçuk Kumbaroğlu ile KRDAE Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, KRDAE Müdür Yardımcısı Dr. Tülay Kaya Eken, BDTİM Müdürü Doç. Dr. Doğan Kalafat ile AFAD İl Müdürü Ercan Akar da eşlik etti.

İstanbul Valisi Davut Gül'e ayrıca BDTİM'de 7 gün 24 saat aralıksız devam eden deprem-tsunami izleme, raporlama ve deprem-tsunami erken uyarı sistemi çalışmaları da tanıtıldı.

Kandilli Bilim Tarihi Koleksiyonu'nda yer alan Türkiye'nin bilim ve deprem tarihiyle ilgili öne çıkan ekipmanla belgeleri de inceleyen Vali Gül, anı defterini imzalayarak KRDAE'nin araştırma ve gerçekleştirdiği önemli faaliyetleri sayesinde Türkiye ve bölgesindeki etkisine vurgu yaptı.